Luettelo lennätyspaikoista

RC-Suomi
Ohjattu sivulta Lennätyspaikat
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tällä sivulla on listattuna Suomessa olevia lennätyspaikkoja. Tälle sivulle on tarkoitus listata sekä ns. viralliset ja muut hyväksi havaitut lennätyspaikat.

Tänne voit lisätä lennätyspaikka tietoja. Laita tietosi maakunnittain järjestetyille paikkakunnille. Lennätyspaikka voi olla myös ns. epävirallinen, eli vaikkapa urheilukenttä. Pyri lisäämään niin paljon tietoa, että uusi harrastaja tai ulkopaikkakuntalainenkin voi tulla lennättämään. Karttalinkit ja valokuvat ovat myös mukava lisä.

Kirjaa ylös myös huomioon otettavia asioita, rajoituksia yms.

Tässä linkki Google Map karttaan, jossa näkyvät tällä sivulla olevat lennätyspaikat yhdessä ja samassa kartassa. Karttaa voi tällä hetkellä päivittää vain Mikko Saarisalo. GMapsiin on vihdoinkin ilmestynyt 'collaborate' toiminto, jonka avulla karttaa voi päivitää useampi henkilö. Lähetä yksityisviestissä sähköpostiosoitteesi lennokit.netin puolella Mikko Saarisalo nimiselle käyttäjälle, niin pääset mukaan kartan päivittäjiin.

Viralliset

Haaparannan lennokkikenttä

Kuvaus: Nurmipintainen lennokkikenttä Haaparannalla. Kentän toiminnasta vastaa Haaparantalainen MFK Aspvingen. Kentällä käy myös muita lähialueen harrastajia mm. Kemin Lennokkisedät sekä Torniolaisia harrastajia. Kentän laidalla olevat reunaesteet rajoittavat toiminnan kohtuullisen kokoisiin lennokeihin.

Mitä saa lennättää ja koska: Kaikkea lentävää aamusta iltaan.

Lennätysoikeus: Kenttä on avoin kaikille

Karttalinkki: [1]

Tarkemmat ajo-ohjeet: Lennokkikenttä sijaitsee Grankullenin teollisuusalueella. Helpoin keino löytää kentälle on ajaa Suomesta E4:sta pitkin. Tullin jälkeen ajetaan suoraan ensimmäisen liikenneympyrän läpi. E4 nousee junaradan yli, jonka jälkeen käännytään vasemmalle. Mutkan kohdalla on kyltti, jossa lukee Grankullen ja bilproving. Aja noin 500m ensimmäiseen risteykseen ja käänny vasemmalle. Käänny melkein heti pumppurakennuksen kohdalta tien vasemmalla puolella kulkevalle hiekkatielle (tiensuuntainen). Noin 50 metrin jälkeen näet vasemmalla puolella lennokkikentän, jonka edessä on pieni punainen mökki. Mökissä lukee MFK Aspvingen. Jos viimeisen mutkan jälkeen olet ajamassa rautatiesillan ali, olet ajanut kentästä liian pitkälle.

HUOM!!! Aja hiekkatietä pitkin varovaisesti, sillä pyöräilijöillä ja jalankulkijoilla on etuajo-oikeus. Myös katsastuskonttorin vierestä kulkevalla tiellä on syytä ajaa varovaisesti, sillä asfaltissa on ikäviä kuoppia!


HUOM!!! Kenttä ei ole enää käytössä kaupunki on rakentamassa alueelle vankilaa.

Hämeenkyrön lentokenttä (EFHM)

Kuvaus: Hämeenkyrön lentokentällä on hyvät mahdollisuudet lennttää isompaakin lennokkia. Päällystetty kiitorata on noin 900 metriä pitkä ja varsinaista lentotoimataa on kohtalaisen vähän. Lennättäjien kannattaa parkeerata auto huoltotielle kiitoradan keskivaiheille. Kiitoradan keskelta on parhaat toimintaedellytykset ja samalla laskeutuvat lentokoneet huomaavat autot, jotka on parkeerattu keskivaiheille huoltotietä.

Mitä saa lennättää ja koska: Kaikkia lennokkeja ja helikoptereita aamusta iltaan.

Lennätysoikeus: Kentän portti on lukossa. Lennätys sallittu Tampereen RC-lentäjien jäsenille. Avaimia voi tiedustella Tampereen RC-lentäjien puheenjohtajalta.

Sijainti / Ajo-ohje: (Tampereelta) Vaasatietä [3] ajetaan Tampereelta noin 30 km, Hämeenkyrön keskustan ohi ja käännytään vasemmalle Vesajärven suuntaan. Vesajärventietä ajetaan noin 5 km, jonka jälkeen käännytään oikealle Kurkela 6 tienviitan kohdalta. Kurkelan tietä ajetaan n. 1 km, jonka jalkeen kentän pääty näkyy vasemmalla. Kansalaisen karttapaikka

Huomioitavaa: Lentokenttä on ns. korpikenttä johon laskeutuu satunnaisesti lentokoneita.

Hämeenkyrön lentokerho

Jämi (EFJM)

Kuvaus: Jämijärven lentokenttä on ollut jo vuosikymmeniä harrasteilmailun mekka. Päällystettyjen kiitoratojen lisäksi paikalta löytyy hotelli, ravintola ja harrastetila, jossa voi tehdä pieniä korjauksia ja säilyttää kalustoa yön yli. Jämillä kuten kaikilla lentokentillä on syytä ottaa huomioon myös muut ilmailun harrastajat kuten laskuvarjohyppääjät, purjelentäjät jne. Jämillä on myös erittäin hyvä rinne rinnelennätystä varten, rinteeseen osuvan tuulen suunta on lounas.

Mitä saa lennättää ja koska: Kaikkia lennokkeja ja helikoptereita aamusta iltaan. Sovi muiden ilmailuharrastajien kanssa toiminnasta.

Lennätysoikeus: Kaikki saa lennättää.

Sijainti / Ajo-ohje: (Tampereelta) Ajetaan Vaasan tietä [3] Tampereelta noin 45km Ikaalisiin, kunnes Ikaalisen kohdalta käännytään vasemmalla tielle [261]. Tätä tietä ajetaan noin 21km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle yhdystielle [2613]. Jota ajetaan noin 7km Jämin lentokentälle. Päällystetty tie päättyy lentokentän hotellille.

Huomioitavaa: Keskustele laskuvarjohyppääjien ja muiden ilmailijoiden kanssa ennen lennätystä. Hae taajuuspinna kerhotilasta ja palauta sinne lennätyksen jälkeen. Jämillä on myös hyvä olla ilmailuradio mukana, joskaan se ei ole pakollinen.

Jämin nettisivut

Nummela, Vihti (EFNU)

Kuvaus: Nummelan lentokenttä on pitkään toiminut aktiivisena erityisesti purjelentäjien harrastuspaikkana, mutta kenttää käyttävät moottorilentäjät sekä aktiiviset RC-lennokki-, kopteri- ja autoharrastajat. Kenttää hallinnoi Nummelan Lentokeskus, joka on luovuttanut RC-harrastuksen kehittämisen ja hallinnoinnin RC-Nummela Ry:lle. Alueella on RC-crossiautorata, asfaltoitu "platta", jolla järjestetään mm. siimalennokkien SM-kilpailuja ja jota käyttää aktiivinen lennokki- ja kopteriporukka. Lisäksi isompia koneita on mahdollista lennättää sääntöjen puitteissa varsinaisella kiitoradalla (soveltuu mm. F3A, Jetit).

Mitä saa lennättää ja koska: Kaikkia lennokkeja ja helikoptereita 24/7. Äänekkäitä (kuten polttomoottorilaitteet, isot sähkökopterit) klo 7-22.

Lennätysoikeus: RC-Nummelan jäsenet, kaikki tervetulleita kokeilemaan.

Sijainti / Ajo-ohje: Nummelan keskustan vieressä, EFNU / Nummelan lentokenttä Google Maps kartta.

Huomioitavaa: Vierailijoiden jätettävä autot parkkipaikalle (lentokeskus / pururata), lentokenttäalueella EI saa ajaa autolla ilman lupaa. Kannattaa ottaa yhteyttä RC-Nummelaan jos haluat aktiivisesti lennättää. Jäsenenä on mahdollisuus saada kulku autolla aivan lennätyspaikalle. Tietoa liittymisestä yms

RC-Nummelan sähköposti: rc@nlk.fi, ilmoitukset lennokit.net RC-Nummela Ry kopterit.net Nummela today

Reaaliaikainen sää kentällä ja webcam: EFNU Sää

Nummelan Lentokeskus, RC-Nummela Ry

Oulu - Ahmosuo (EFAH)

Kuvaus: Asfalttipäällysteinen pienlentokenttä Oulun läheisyydessä, 800m

Mitä saa lennättää ja koska: Kaikkea lentävää. Sillon kun näkee lennättää.

Lennätysoikeus: Kaikilla, ei ole suljettu alue.

Karttalinkki: [2]

Webbikameran näkymä: [3]

[4]

Huomioitavaa: Kentällä myös muuta lentotoimintaa. Purjelentoa, Moottorilentoa, liitovarjoilua. Ilmakuva©Ari Vaulo

Rakun kenttä Vantaan Petikossa

Kuvaus: Petikon kenttä on yksi pääkaupunkiseudun vilkkaista lennokkikentistä. Kenttä on pohjois-etelä-suuntainen numrmikenttä, pääkiitoteinä 34 ja 16. Kentän laidalla on kontti ja sen yhteydessä pieni katos. Lennokkien valmistelua varten kentän laidalla on myös muutama työpöytä. Kentällä ei ole WC:tä eikä roskista. Käyttäjien edellytetään vievän itse roskansa mukanaan. Kentälle tullessa auto voi parkkeerata kontin kohdalle tien varteen tai kentän eteläpäädyssä olevalle parkkipaikalle.

Kentän etelä- ja länsipuolella on lentokieltoalue, jonka voi joissakin tapauksissa ylittää vähntään 25m korkeudella. Tarkemmat ohjeet kentän säännöissä Rakun sivulta tai kentän ilmoitustaululta. Pinnatauluun tuodaan pinna tajuuden varaamisen ajaksi.

Mitä saa lennättää ja koska: Kaikki lennätys on sallittua arkisin, lauantaisin ja pyhien aattoina klo 9.00 - 22.00, Sunnuntaisin ja pyhinä klo 12.00 - 22.00. Muilla kuin polttomoottorilennokeilla voi lennättää myös muina aikoina.

Lennätysoikeus: Kentän käyttöoikeus on Rakun jäsenillä ja kenttämaksun maksaneilla.

Sijainti / Ajo-ohje: Petikko sijaitsee Kehä III:n pohjoispuolella Vihdintien ja Hämeenllinnanväylän välissä. Petikon liittymä sijaitsee Vihditiestä itään. Käänny Kehä III:lta Petikon liittymästä ulos ja kehän pohjoispuolelle. Käänny oikealle Petikontielle. Käänny vasemmalle n. 500m päästä Tiilitielle. Aja ylös tiilitietä n. 400m. käänny oikealle metsikön laidassa olevalle hiekkatielle. Tie on nimeltään Tallimäentie. Jatka Tallimäentietä n. 300m. Edessäsi on parkkipaikka. Kenttä on parkkipaikan takana.

Rakun sivuilla valitse vasemmasta laidasta "info". Info linki takaa avautuvat linkit "kenttä" ja "kenttäsäännöt".


Paimion Ilmailuyhdistyksen kenttä Piikkiön Tuorlassa

Kuvaus: Paimion Ilmailuyhdistyksen kenttä on ruohokenttä Piikkiön Tuorlassa, Kaarinan ja Piikkiön rajalla. Kenttä sopii hyvin kaikenlaisten lennokkien lennätykseen. Metsänreunat ovat varsin kaukana joten tuuli on tasaista.

Mitä saa lennättää ja koska: Kaikkia lennokkeja ja helikoptereita

  • Sähkö lennokkien ja sähkö helikopterien lennätysaika 09:00 - 21:00 joka päivä
  • Polttis lennokkien ja polttis helikopterien lennätysaika 09:00 - 21:00 keskiviikosta lauantaihin
  • Kaikki lento- ja lennätystoiminta on kielletty talvikaudella 1.11. - 15.4.
  • Lennättäminen Myllyojan länsi- ja eteläpuolella on kielletty, suositeltu lennätysalue on kiitotien pohjois- ja itäpuoli

Kentän tarkemmat säännöt löytyvät mm. kentän ilmoitustaululta.

Lennätysoikeus: Paimion Ilmailuyhdistyksen jäsenet.

Sijainti / Ajo-ohje: Vanhan ykköstien (110-tie) ja moottoritien (1-tie) välissä Tuorlan Majatalon kohdalla.

Huomioitavaa: Ota taajuuspinna pinnataulusta. Huomio, että myös ultrakevyet lentokoneet sekä liitovarjoilijat käyttävät tätä kenttää. Turun lennonjohto toivoo, että korkealle nousevista liidokeista ilmoitettaisiin lennonjohtoon. Kenttää ei ole merkitty virallisiin ilmailukarttoihin eikä se ole Turun lentoaseman (EFTU) lähialueella (raja menee moottoritien kohdalla).

Karttalinkki

Tuorlan kenttä

Lahti Vesivehmaan lentokenttä (EFLA)

Kuvaus: Pienlentokenttä Lahden läheisyydessä. Lennokeille oma asfaltoitu kiitorata ja parkkipaikka. Autolla pääsee ihan lennokkiplatan viereen.

Mitä saa lennättää ja koska: Lennokkeja ja koptereita jne. milloin vain sään saliessa.

Lennätysoikeus: Kaikki ovat tervetulleita lennättämään ja katsomaan.

Sijainti ja ajo-ohje: Vesivehmaan lentokenttä sijaitsee noin 20km Lahdesta pohjoiseen. Lahti Vesivehmaa ajo-ohje ja kartta

Webbikameran näkymä: http://www.k25.fi/?sivu=web-kamera (lennokkikenttä on tuulipussista reilusti vasemmalle, hieman vihreän rakennuksen oikealla puolella)

Huomioitavaa: Kentällä myös muuta lentotoimintaa. Purjelentoa, Moottorilentoa, liitovarjoilua ja laskuvarjohyppyä toisinaan. Esimerkiksi laskuvarjohyppääjien irtauduttua koneesta lennokit täytyy tuoda maahan heti. HUOM. Lennokkiplatalle ei saa ajaa kiitoradan poikki, vaan on kierrettävä kentän pohjoispuolelta.

lahtivesivehmaanlentokentta.com


Seinäjoen lennokkikerho RC-AIRCLUB ry:n kenttä

Kuvaus: Kurjennevan lennokkikenttä on nurmikenttä kooltaan noin 150x150m. Kentällä on hyvät lennätysmahdollisuudet kaikille lennokeille. Kentällä on kaksi lyhyeksi leikattua kiitotietä pohjois-etelä ja kaakkos-luode suunnassa. Eteläpuolella reunaesteenä on noin 5m korkea nuori männikkö (huomioitava laskeuduttaessa pääkiitotielle kaakon suunnasta).

Mitä saa lennättää ja koska: Turbiinilennokkien lennätys kielletty ympäröivien turvesoiden takia. Muuten kaikkia lentäviä laitteita saa lennättää 24/7. Tarkemmat säännöt löytyy kerhon nettisivuilta ja lennokkikentän kopin seinästä.

Lennätysoikeus: Kenttää saavat käyttää kaikki Seinäjoen RC-AIRCLUBin jäsenet. Vierailevat lennättäjät ovat tervetulleita.

Sijainti / Ajo-ohje: Vt18 pitkin Seinäjoelta itään, tie muuttuu Veneskosken kylässä Mt697:ksi, josta matkaa vielä noin 3km eteenpäin. Liittymä on pitkällä ja suoralla tieosuudella oikealle ennen "koivukujaa".

Huomioitavaa: Pinnataulussa otettavan pinnan käytäntö. Eli ota pinna ja laita se näkyvälle paikalle esim. radiosi antenniin.

Seinäjoen lennokkikerho RC-AIRCLUB ry

Tampereen RC-lentäjät ry:n kenttä Hämeenkyrössä Pinsiössä

Kuvaus: RC-lennokkikenttä soramontussa. Ruohokiitorata. Helikoptereille oma lähtöalusta. Kiitotie itä-länsi suunnassa. Pituus 100m, leveys 12-14m. Kiitotien rakentaminen vielä kesken (6.2012).

Mitä saa lennättää ja koska: Polttomoottorikoneiden lennätys klo 9-20 välisenä aikana. Sähkölennokkeja ja liidokkeja voi ajaa vapaasti.

Lennätysoikeus: Kenttää saavat käyttää kenttämaksun maksaneet Tampereen RC-lentäjien jäsenet. Uudet lennokkia lennättämään opettelevat oppilaat sekä muilta paikkakunnilta vierailevat lennättäjät ovat tervetulleita.

Sijainti / Ajo-ohje: Tampereelta tultaessa käännytään vasemmalle soramonttuun Pentinmaantie 1 Hämeenkyrö -osoitteen kohdalla.

Huomioitavaa: Katso Pinsiön kentän toimintaohje


Kälviän lennokkikenttä

Kuvaus: Kokkolanseudun RC-lentäjien lennokkikenttä. Nurmikkopintainen, kentällä on lennonjohtotornin näköiseksi tehty huoltorakennus/ruohonleikkuritalli. Kenttä on Kokkolanseudun RC-lentäjät ry:n omistuksessa. Kenttä on kooltaan 80 x 220 m, mutta vain eteläpää on yhtenäisenä nurmikkona.

Mitä saa lennättää ja koska: Kaikkia lennokkeja ja helikoptereita voi lennättää noudattaen yleistä kohteliaisuutta. Asuntoalue on suhteellisen lähellä metsän takana eteläsuunnassa, joten erityisen melun aiheuttamista tulee välttää. Pohjoisessa vilkkaasti liikennöity Kajaanintie on aika lähellä ja sen päälle lennättämistä tulee välttää.

Lennätysoikeus: Kenttä on periaatteessa yksityisaluetta, mutta kerholla ollaan suvaitsevaisia ja vieraanvaraisia vierailevia pilotteja kohtaan.

Sijainti / Ajo-ohje: (Kokkolasta) Ajetaan 8-tietä pohjoiseen ja käännytään Kajaanintielle (28). Kenttä näkyy oikealla hieman ennen Kälviän ensimmäistä risteystä. Käännytään oikealle Ullavantielle (757) ja 300m päästä uudelleen oikealle ja metsäsaarekkeen läpi. Etäisyys Kokkolan keskustasta 14 km.

Karttalinkki: [5]

Huomioitavaa: Lennokkikentälle ajetaan Ullavantieltä pienen metsäsaarekkeen läpi. Lennätyspaikalle ajaakseen täytyy mahdollisesti ajaa lennätysalueen alta. Normaali lennokkikentällä liikennöintiin liittyvä varovaisuus on suotavaa.

Suomussalmen lentokenttä (EFSU)

Kuvaus: Suomussalmen keskustaajamasta Ämmänsaaresta n.10km Puolangan suuntaan sijaitseva kunnan ylläpitämä lentopaikka. Lentotoiminta on erittäin vähäistä, ja aidasta huolimatta kentällä enemmän poroja kuin lentokoneita. Kiitotie hyväkuntoinen ja päällystetty, ja ympäröivä alue lyhyttä kanervikkoa.

Mitä saa lennättää ja koska: Ei tiedossa olevia rajoituksia. Muu ilmailu luonnollisesti huomioitava.

Lennätysoikeus: Kaikilla, ei ole suljettu alue.

Karttalinkki: [6]

Huomioitavaa: -

Ylivieskan lennokkikenttä

Kuvaus: Ylivieskan Savarin teollisuusalueella Kärkkäisen lennokkikaupasta kivenheiton päässä sijaitseva ruohopintainen kenttä, jossa kaksi ristikkäistä 10x90m kiitotietä. Varikkoalueella on asianmukaiset kenttävarusteet kuten huoltopöydät, tuulipussi, "tuulimittari", pinnataulu ja nuotiopaikka, sekä pieni lennokkikerhon huoltorakennus. Kenttäalue leikataan kesäisin kerran viikossa.

Mitä saa lennättää ja koska: Lennätys sallittu klo 10-22

Lennätysoikeus: Ylivieskan lennokkikerhon jäsenet, vierailijat tervetulleita

Karttalinkki: [7]

Huomioitavaa: -

Alavieska sisälennätys

Kuvaus: Alavieskasalissa. Salin mitat: korkeus 9 m, kentän pituus 28 m, leveys 21 m. Lattiamateriaali Tara Flex-matto.

Mitä saa lennättää ja koska: Lennätysaika klo 20.15 - 22.00

Lennätysoikeus: Ylivieskan lennokkikerhon jäsenet, vierailijat tervetulleita

Helsinki, Talola

Kuvaus: Vallilan lennokkikerho Ry:n ja Finnish Heli Teamin pieni nurmikenttä Kehä3:n itäpäässä Talosaarentien varressa. Parkkipaikka, muutama pöytä ja tuulipussi.

Mitä saa lennättää ja koska:

Lennätysoikeus: Kaikki, toivotaan kuitenkin liittymistä kerhoon.

Karttalinkki: www.valkka.eu

Huomioitavaa: -

Hyväksi havaitut epäviralliset lennätyspaikat

Tähän voi lisätä ns. epävirallisia mutta hyviksi havaittuja lennätyspaikkoja.

Tampere - Le Mansen pelto / Rotatorin pelto

Kuvaus: Lennätys erittäin hankalaa rakennustyön takia.

Lahti - Jokimaan raviradan parkkipaikka

Kuvaus: Paikalla saa lennättää puistokokoluokan sähkökoneita. Raviradan kotisivuilta löytyy tiedot koska radalla on tapahtumia.

Järvenpää - Ainolan kenttä

Kuvaus: Sähkökoneille, kun ei ole jalkapalloilijoita, tai muita pelaajia. Koordinaatit: 60.454044, 25.099897